Стефан Софиянски: Борисов и Станишев са огледални образи

Булфото
share

И правителството на Станишев, и правителството на Борисов усвояват изключително зле еврофондовете.

Едно от изключенията е метрото. Това заяви бившият премиер и кмет на София Стефан Софиянски пред БНР.

"Бойко Борисов и Сергей Станишев са огледални образи. Имаме един министър Томислав Дончев, преди това имахме министър МегленаПлугчиева – и двамата са шофьор и секретарка", заяви Софиянски. Според него липсва единна политика в държавата.

Софиянски е на мнение, че приоритетът ни трябва да е да догоним европейските страни, защото сме на последно място в Европа по стандарт на живот. Едно от средствата за реализирането на този приоритет е усвояването на еврофондовете.

Като вноска за членството си в ЕС сме дали около 4,5 млрд. лв., а сме усвоили около 1,5 млрд. евро. Ние сме на около 1 млрд. лв. на минус.

"Една година Дянков работи за това да влизаме в еврозоната. Не му ли стигаше акъла, че нямаме никакъв шанс. Днес сме по-далече от еврозоната отколкото бяхме през 2009 г.", разкритикува политиката на финансовия министър Софиянски.

Според него ако тези 7-8 млрд. евро, които имахме налични преди кризата, бяха равномерно използвани и усвоявани по време на управлението на ГЕРБ, нямаше да имаме тази борба за насъщния, която имаме днес.

Водещи новини

Още новини