ГЕРБ искат извънредно заседание на СОС заради движението по "Патриарха" и "Витоша"

Булфото
share

От ГЕРБ-СДС поискаха извънредно заседание на Столичния общински съвет на 23 май. 

"Мина месец, след като получихме обещанието от кмета Васил Терзиев, че ако има нова организация на движението, ние да бъдем уведомени като общество и да има широка дискусия. Един месец продължават протестите на хората заради новото движение в центъра на София. "Спасителите" ги е страх да отидат при протестиращите и да обяснят какво направиха на "Патриарха", каза Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС.

"Никой от нас не са срещу велоалеи, бус ленти и реорганизация. Но те трябва да се направят законно. Докато спасителите 1 месец казваха, че новото движение е законно, вчера Административният съд посочи друго."

„Административен съд София – град постановява да бъдат безусловно прекратени действията, извършвани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов във връзка с въвеждане на нова постоянна организация на движението в гр. София по бул. „Витоша”, бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Проф. Фритьоф Нансен” чрез разчертаване на нова пътна маркировка, поставяне на пътни знаци, преградителни съоръжения и т.н.“, гласи цялото съобщение.

Административният съд: Да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Искаме извънредно заседание на СОС, на което да бъде изслушан кметът Васил Терзиев и неговият екип, заместник-кмета Илиян Павлов, както и районните кметове, допълни Хекимян. 

Предстои събиране на подписи между различните групи в СОС за заседанието. 

Прошко Прошков: Представяте ли си „Спаси София“ да бяха „Строи София“?

Колко струва реорганизацията на "Патриарха"? Тази власт дойде с очаквания за нов модел на управление. Къде е информацията за финансовите разчети. Кога кметът на София ще спаси София от заместник-кмета Илиян Павлов, попита Димитър Вучев. 

Пътят за кмета е един - мерки и действия за възстановяване на законността в града и овакантяване на позицията на зам.-кмет по транспорт. София не е Леголенд, не е играчка за деца, не е място за упражнения, каза Прошко Прошков. 

Водещи новини

Още новини