Хекимян разкри как кметът на София е излъгал медицинските работници в детските градини за заплати

  • 13 юни 2024 11:13

  • 1543
  • 24
Хекимян разкри как кметът на София е излъгал медицинските работници в детските градини за заплати
© Булфото

"Днес сме ви събрали, за да обсъдим някои много важни неща. Има заседание, а на него ще става въпрос за пари и лъжи".

Това каза на брифинг в СОС Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални.

"Сега ще ви разясня за една такава лъжа и как кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите излъга вас и всички нас, като обеща на медицинските работници в детските градини, че ще има увеличение на заплатите. Направил го е, защото Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на го е излъгал, че ще му даде пари. Обещаните пари от кемта вече трети месец не идват и за това се оплакаха от градините", посочи той.

"Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на, 17 милиона и обещания, по-скоро лъжи", каза Хекимян.

Таков и Контрера от СОС скочиха на кмета Терзиев заради "пиар акцията" с доклада за столичния градски транспорт

"Терзиев категорично беше заявил, че финансовият министър ще му даде пари за медицинските работници, но това не се случва. Той сключва договор, но не оповестява никого, че пари няма да има. Всичко това се случва още през април. Терзиев поиска от всички общински съветници да подкрепим тези 17 милиона. Но ако общината започне да плаща такива пари, то ще отворим кутията на пандора. Той чисто и просто ни извива ръцете, защото нито Василев му е дал пари, нито от Министерството, и сега той трябва по друг начин да ги осигури. Заплатите е трябвало да бъдат дадени на 1 април, но днес не  е изпълнено обещанието", добави той.

Общинският съветник припомни хронологията на събитията като каза, че на 5 април Терзиев пуска писмо до финансовия министър, на 15 април получава официален отговор от Министерството на финансите, че пари няма да да му дадат. „Възможните решения следва да бъдат търсени в рамките на бюджета на Столичната община“, коментира Хекимян. Той подчерта, че през април Терзиев беше казал категорично, че финансовото министерство ще му даде пари за увеличение на заплатите за медицинските служители.

Според Хекимян, Терзиев и екипът му крият този факт, въпреки обещанията за прозрачност. При ясен факт и отговор, че той няма да получи тези пари, на 24 април столичният кмет сключва колективен трудов договор без да оповести, че парите все още не са постъпили, заяви Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални. "

Стигаме до юни, когато Терзиев иска от СОС да подкрепим доклад за промени в разходната и приходната част, с която да бъдат отпуснати 17 млн. лв. от бюджета на Столичната община", посочи Хекимян.

Той обаче припомни, че през април Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите беше категорично против, че парите за медицинските служители не трябва да бъдат давани от бюджета на Столичната община, защото това са държавно финансирани дейности и ако общината трябва да започне да плаща за тях, това ще е много лоша практика. Но той вече има друго решение и вече смята, че ние тук трябва да подкрепим подобно продължение, каза Антон ХекимянАнтон ХекимянАнтон Хекимян е български журналист от арменски произход, директор „Новини, актуални. Той излъга над 2 хиляди души, заети в общинското здравеопазване, които очакват това финансиране вече трети месец, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Според Хекимян, Терзиев можеше още през март да предложи актуализация на бюджета, СОС да гласува и от 1 април да бъдат разпределени, а когато дойдат и ако дойдат пари от държавата, да бъдат възстановени в общинския бюджет, каза Хекимян.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1543 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар
АЗЕР

2024.06.13 | 14:01

24
АУУУ ТАКА ЛИ БЕ ЛЪЖЛЬО Я СИЙБИ МАЙКАТА АРМЕНСКА
Онзи

2024.06.13 | 13:59

23
Сега готвят и друга схема. Всички директори на общински болници в София, източват дружествата и ги водят към фалит, разбира се да обвинят Терзиев...
скйрийте го

2024.06.13 | 13:54

22
скрийте го тоя пеееедееераааасттттттт

2024.06.13 | 13:37

21
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.13 | 12:49

17
Елате да видите дупките по Софийските улици и неокосените детски градинки и площадки!!! Нищо не се прави вече втори месец!!! Това ли е нормално в новият кмет - Лъжец!!!?
234

2024.06.13 | 13:33

20
Фандъчка като беше кмет що мълча.
111

2024.06.13 | 13:32

19
На този глупостите до кога ще слушаме.
!!!

2024.06.13 | 13:09

18
Другарю Хекемян ,СПРЕТЕ !!! Не разбрахте ли ,че ШАЙКАТА Ви ОПГ"герб" "победи"???? От този момент ще можете отново да се КЪПЕТЕ в Калофер,което да Ви УСПОКОЯВА,от СТРЕСА !!!

2024.06.13 | 12:45

16
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" без Лица от последните 35г., която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА с 3 - три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА И ПОДПИСАНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ!

2024.06.13 | 12:25

13
Време е за НОВА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ "ЕДИННА БЪЛГАРИЯ" без Лица от последните 35г., която ПУБЛИЧНО НА ГЛАС, ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ ПО НАСЕЛЕНИТЕ МЕСТА, ОЧИ В ОЧИ с избирателите ЗАЯВИ ПРОГРАМАТА СИ ЗАПОЧВАЩА С 3 -три БАЗООБРАЗУВАЩИ ТОЧКИ: 1. ИЗЛИЗАНЕ ОТ НАТО! 2. ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС! 3. ЧЛЕНСТВО В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ и БРИКС! НА ГЛАС ПРЕД ИЗБИРАТЕЛИ, ОЧИ В ОЧИ, ПРЕДАВАНО ПО ВСИЧКИ МЕДИИ В БЪЛГАРИЯ И ПО-СВЕТА. ЗА ТАКАВА ПАРТИЯ С ТАКАВА ПРОГРАМА НА ГЛАС ЗАЯВЕНА ПРЕД СВЕТА ЩЕ ГЛАСУВАМЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ НЕГЛАСУВАЩИ!

2024.06.13 | 12:31

15
ТОЧНО ТАКА!
БГ

2024.06.13 | 12:29

14
Хикимян мишко продажна ! Платен боклук

Добави коментар

Водещи новини