Напрежение сред социалистите в Пловдивско: Няма да работим на изборите, ако водач е Веска Ненчева

Фейсбук
share

Трагичен резултат прогнозират социалисти от 14 общини в Пловдивска област, след като за водач на червената листа в 17 многомандатен избирателен район (МИР) остане наложената от Изпълнителното бюро Веска Ненчева от Карлово.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Всички от второ място надолу в листата си направиха отвод. Все още Изпълнителното бюро не е попълнило служебно листата.

Единствено три партийни организации – в Калояново, Кричим и Карлово, откъдето е Ненчева, стоят зад нея. Останалите 14 отказват да работят на изборите, нямало да търсят и застъпници. Поставеният на второ място Манол Генов също не желае да участва във вота. Той е категоричен, че повече няма да играе ролята на патерица.

"Откъде накъде ще подпира водачка, която се ползва с подкрепата единствено на председателката на партията. И дори имитира прическата ѝ", негодуват партийни другари.

Общински структури на БСП припомнят, че най–добрият им резултат в Пловдив–област е бил три депутатски мандата, а на последния парламентарен вот имат двама парламентаристи. Ако обаче Ненчева останела сега водач, не било изключено да се свият до един.

Областният лидер на БСП д–р Емил Караиванов напомня, че Ненчева първоначално категорично е отказала участие в листата. Впоследствие била спусната за водач служебно. Дори действащият депутат от Карлово Манол Манолов също си е дал отвод при тази ситуация. Отказ е направил и номинираният на второ място Галин Дурев "в знак на несъгласие със спуснатия от Изпълнителното бюро водач".

БСП утвърди листите си за изборите

Той припомня, че Ненчева не е пожелала да участва в обсъждането на кандидатурите и гласуването им по време на заседанието. Според него предприетата от Изпълнителното бюро смяна е безкрайно нелогична и навеждала на други мисли.

"Недопустимо е да се правят интервенции отвън в листата. Настоящата ситуация е откровена провокация за областната структура на БСП, която е доказано активна на избори", изтъква в позицията си Манол Генов.

Потърсена от "24 часа", Веска Ненчева беше лаконична: "Ще изляза с позиция след броени дни, на този етап няма да коментирам".

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Водещи новини

Още новини