Картина от парламента: Росица Кирова от ГЕРБ спря микрофона на Мирослав Иванов от ПП, БСП заплашиха, че ще напуснат залата

Булфото, архив
share

Кой и защо не е на работното си място в пленарната зала? Гласуват ли "Възраждане" с ГЕРБ и ДПС? 

Важните въпроси, които занимаваха депутатите по време на обсъждането на Закона за насърчаване на инвестициите. Сблъсъци на лобита, спиране на микрофон, отсъствие на партийни лидери, станаха "същинският" фокус на дискусията.

Георги Свиленски от БСП "заплаши", че заради поведението на останалите, социалистите ще напуснат залата. "2 часа гледаме спор межу 2 лобита - зелени и някакви други, накрая броите депутатите на БСП", направи забележка той. Критиката му дойде след познатите от години "игри на кворум", които политиците прилагат.

Въпреки това, не всички депутати от левицата приеха насериозно заканата на Свиленски. Включително това не направи лидерът на БСП Корнелия Нинова, която използва трибуната на Народното събрание за лична изява. 

"Къде е Кирил, Борисов, Певски? Иначе спорите цял ден кой е по-велик. Ще ме слушате 3 минути, защото съм единственият партиен лидер в залата", подчерта тя.

Напрежението между "Възраждане" и Манол Пейков от ПП-ДБ в зала се пренесе в кулоарите на НС със зверски обиди

"Едните крадоха 15 години (бел.ред. ГЕРБ), другите решиха, че за 9 месеца ще ги надминат (бел.ред. ПП-ДБ). Разделихте се предизборно и си обещахте, че след изборите ще опитате да си поделите "плячката" другояче. Тези две лобита в битката помежду си ще съсипят държавата", добави тя. 

Росица Кирова от ГЕРБ пък спря микрофона на Мирослав Иванов от ПП-ДБ докато той говореше от трибуната на парламента. Причината - просрочил времето, което има по правилник да направи изказването си. Въпреки това, той продължи мисълта си. Кирова го помоли да седне на мястото си, след което по предложение на колегата  ѝ от ГЕРБ Делян Добрев дискусиите по закона бяха прекратени. 

Водещи новини

Още новини