Пеевски: Ако Радев не подпише указите за новите министри - ще има двама души в кабинета

share

Нека държавните мъже да бъдат на висотата на хората и да спрат с тези игрички. Това заяви съпредседатеят на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на парламента.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

По думите му Съгласно Конституцията президентът е длъжен да разпише промените.

"Нека държавните мъже да бъдат на висотата на хората и да спрат с тези игрички. Няма да подпишем за министрите. Другите - ще сменим шефа на НС. Ами добре! Няма да има министри, няма да има премиер, няма да има шеф на НС. Утре може да няма президент, какво се случва с държавата? Ако все пак откаже да подпише указа, какъв е следващият ход? Като откаже да подпише - той вече има земеделски и външен министър. Те вече са негови министри и той да започне да си ги управлява. Те са вече на Радев", коментира Пеевски. 

Даниел Митов: Готов съм да стана служебен външен министър, имам подкрепата на г-н Борисов

На въпрос какво ще стане, ако Радев откаже да разпише указите за назначаването на Георги Тахов като министър на земеделието и Даниел Митов за министър на МВнР, той отговори: "Като откаже да подпише, той вече си има външен министър и земеделски министър и трябва да почне да ги управлява. Те са негови министри вече, на Радев. В мига, в който откаже, той приема, че има двама министри в кабинета". 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 906

Водещи новини

Още новини