Главчев категоричен: Служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях

Булфото
share

Уважаеми колеги, с първото заседание на Министерски съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди началото на първото заседание на служебното правителство. 

"Като служебен кабинет, това е наш първи приоритет и ще го реализираме спазвайки стриктно Конституцията и законите на страната. Честността на вота е без алтернатива. Опитите за купуване на гласове и за опорочаване на изборите ще срещнат нашата категорична съпротива. Искам много ясно да заявя, че служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях. Предстои предизборна кампания и тя ще бъде меко казано напрегната. Това е причината да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство", призова Главчев. 

Служебният кабинет ще проведе първото си заседание утре

"В действията си ще се водим от законите, здравия разум и интересите на българските граждани. Ще се фокусираме разбира се и върху решаването на неотложни въпроси във всички сфери на обществения живот. държавата не може да бъде в режим на изчакване. Ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната работа на институциите. Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много работа. Пожелавам успех на всички вас", завърши Димитър Главчев. 

 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Водещи новини

Още новини