Румен Христов: Живко Коцев може би ще бъде включен в листите за изборите

Нова телевизия
share

Калин Стоянов е контрапункт на опитите на "Продължаваме промяната" да се завладее организацията на изборите. Има слухове, че Живко Коцев може би ще бъде включен в листите за изборите. Затова сега се шуми около него, а "лошите" се опитват да го махнат. Предизборен сценарий. Това каза председателят на СДС Румен Христов в "На фокус''.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

По думите му кабинетът "Главчев" е съставен от хора, които имат експертиза в областите, в които работят. 

Няма от ГЕРБ, няма от СДС. Димитър Главчев се свързва с ГЕРБ. Аз не виждам ярки фигури на ГЕРБ. Не виждам ярки представили и на ДПС. Четиримата министри на кабинета "Денков". Важното е да има честни избори. Владимир Малинов е добър професионалист в енергетиката, не е човек на ГЕРБ. Валентин Мундров не го познавам, посочи Христов. 

ГЕРБ-СДС и ДПС не участват в правителството. Съзирам опит да се прехвърли вина на министрите на вътрешните работи и на електронното управление, при положение, че гласуването с машини се организира от "Сиела Норма", фирма близка до ПП, допълни председателят на СДС. 

Росен Плевнелиев с емоционален призив към депутатите: Свършете смислена работа за България

Надявам се изборите да бъдат честни. Това, че отиваме за шести път не е добре от гледна точка на плановете ни за Шенген и еврозоната. Но когато имаш парламент, който не може да излъчи мнозинство - най-логично е да отидем на избори. 

По думите му е възможно след изборите ПП-ДБ да загубят част от мандатите си. "Това ще направи по-трудна ситуацията. Ако в новия парламент не успеем да съберем 121 депутати, ще имаме нужда от "официална патерица". 

Той коментира и думите на премиера в оставка Денков, че Делян Пеевски е "най-голямото зло": "Не съм адвокат на ДПС, срещу тях винаги се хвърлят сериозни обвинения. Няма да забравя думите на Иван Костов, че са най-голямото проклятие на България".  

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 903

Водещи новини

Още новини