Бойко Рашков: Никой не може да си присвоява МВР, включително и настоящия министър

БНТ
share

Никога не съм смятал, че МВР е на някого. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Продължаваме промяната – Демократична България" и бивш министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Въпросът за министъра на вътрешните работи е национален въпрос. Никой не може да си присвоява тази институция, включително и настоящия министър, заяви Рашков.

Той определи оставката ан главния секретар на МВР Живко Коцев като логично решение: "Очевидно главният секретар не може да работи в нормални отношения със сегашния вътрешен министър. Той се раздели с доста ръководни служители в МВР, включително на регионално ниво. Отдавна имаме информация, че Калин Стоянов не желае да работи с Живко Коцев като главен секретар, изолирайки го от работата в министерството". 

Бойко Рашков: Днес Калин Стоянов наруши и грубо потъпка закона

Той коментира и акцията на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията в Агенция "Митници".

Много е трудно да се каже кое е вярното. Тези процесуални действия започнаха едва вчера. Що се касае до това, че един политик говори едно, а друг - друго, можем да направим заключение, че е започнала предизборната битка. Също така, прави впечатление, че тази предизборна капнопямия започва изключително нечисто. Можем да направим извода, че тази кампания се води от определени политически партии, като тук не включвам "Продължаваме промяната – Демократична България", каза още Бойко Рашков.

 

Водещи новини

Още новини