Бойко Рашков: Днес Калин Стоянов наруши и грубо потъпка закона

  • 04 април 2024 15:00

  • 3100
  • 6
©

Днес станахме свидетели на едно грубо потъпкване на закона. Аз съм назначил този човек за директор на ГДБОП, когато бях служебен министър. Аз съм имал вяра на този човек, че ще спазва закона. Надявал съм се, че след като бъде избран за министър, ще върши същата работа. Днес съжалявам поведението му, защото очевидно той не познава правната уредба. 

Всичко по темата:
Убийството на Мартин Божанов-Нотариуса и трусовете в съдебната система 278

Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския, който коментира изслушването на вътрешния министър в оставка Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните по темата бил ли е Мартин Божанов - Нотариуса секретен сътрудник на МВР.  

Калин Стоянов не коментира акцията в Агенция "Митници" и оставката на Живко Коцев, обяви: Не познавам и не съм разговарял с Нотариуса

"Единственият закон, който урежда класифицираната информация, е Законът за защита на класифицираната информация, където в чл. 39 е уреден редът, по който народни представители могат да получават класифицирана информация, когато вземат необходимото решение. Какво се получи? Ние сме взели решение, закрили сме заседанието и министър Стоянов отказа да отговори на въпроса бил ли е убитият Мартин Божанов сътрудник на МВР. Според мен министърът на вътрешните работи не спази закона. Той наруши закона в пленарна зала. Аз не мога да кажа дали това става заради непознаване на закона или някой му дава нареждане да прави това. За мен са и двата варианта, взети заедно", добави Рашков.

"Министър Стоянов отказва да даде информация и нарушава закона. Той е длъжен да даде тази информация. По този начин ние не можем да решим нито един въпрос по казуса "Нотариуса". Не можем да разберем имал ли е този човек влияние в прокуратурата и МВР и имал ли е връзки с високопоставени политици. Ние не разследваме убийството на Божанов. Преди дни бившият главен прокурор Иван Гешев обяви публично, че Нотариуса е бил сътрудник на МВР. Аз днес попитах Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните ще разследват ли тези думи, защото това е издаване на държавна тайна . Да, аз бях министър, когато се образува проверката по повод оплакванията на различни граждани от дейността на Нотариуса, а също така и на Пепи Еврото. Ние сме направили това, което е било възможно, примерно по съпругата на Божанов - Гергана. Конкурсът, с който е назначена Гергана, е обявен 6-7 месеца преди да стана министър и е обявен като външен конкурс, което означава, че всеки извън структурите на МВР може да се яви. Практиката е конкурсите в ГДБОП да са вътрешни и да участват само служители от МВР. Да, действително ѝ е отнет достъпът до класифицирана информация от Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните, но е допусната грешка, дали съзнателно или несъзнателно - не мога да кажа. Законът предвижда да ѝ се предложи друга длъжност , която не изисква достъп до класифицирана информация, но това не е направено. Съдът взема предвид този пропуск и я възстановява на работа. На мен не ми остана нищо друго, освен да подпиша заповедта за нейното назначаване. Въобще не знаех, че тя е съпруга на Божанов, а и на петия ден също не знаех кой е Божанов", разкри Рашков. 

Главният секретар на МВР Живко Коцев хвърли оставка

"Не съм говорил с Живко Коцев. Никой не знае къде е. Не го открихме къде се намира. Не знам има ли връзка между оставката му и акцията в Агенция "Митници", каза още Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3100 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.04.04 | 17:08

6
И аз да бях, на тоя нищо нямаше да му кажа

2024.04.04 | 16:54

5
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
Рашко Чашков

2024.04.04 | 16:38

4
Дамаджаната ми се вижда нещо уплашен. Дали сега няма да го питат сериозна как успя с държавна заплата да си купи 20 имота? Ясно е вече и за "Градинаря" от къде е получавал всеки месец парите - ами неговата част от контрабандата.

2024.04.04 | 16:29

3
Алкохолик нещастен

2024.04.04 | 15:20

2
Каза тоя,който назначи на работа жената на “нотариуса”!!! Толкова си жалък!!!!

2024.04.04 | 15:09

1
ТОАЛЕТНИК

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини