От Служба "Военно разузнаване" отговориха на ген. Атанасов

Булфото (архив)
share

 Във връзка с твърденията на господин ген. Атанас Атанасов по национална медия от 27.03.2024 г., че е разработван от военното разузнаване, считаме за целесъобразно да отбележим, че по закон Служба „Военно разузнаване“ не разработва български граждани в смисъла, който влага в интервюто си господин Атанасов.

Това пише в официална позиция от страна на Служба "Военно разузнаване" по повод тъврденията на депутата от "Продължаваме промяната - Демократична България" ген. Атанас Атанасов, че срещу него се води разработка. Публикуваме позицията без редакторска намеса:

"Най-вероятно конкретното изявление е породено от сигнала, който Служба „Военно разузнаване“ подаде до компетентните органи относно предполагаем опит на външни лица за склоняване на служители на българското военно разузнаване към престъпления по смисъла на Наказателния кодекс за осъществяване на нерегламентиран достъп до класифицирана информация. 

Ген. Атанасов потвърди: Всичко ще приключи днес в 15 часа

За пореден път се прави опит за уронване на престижа на българското военно разузнаване и накърняване на достойнството и безспорния професионализъм на всички служители, изпълняващи задачите си в сложната среда за сигурност".

Водещи новини

Още новини