Костадин Костадинов: Готови сме да получим третия мандат и да седнем на масата за преговори с всички без ДПС

Булфото архив
share

Днес не очаквах, че ще станем свидетели на ново политическо дъно. Това е безпрецедентна ситуация. Три седмици ние виждаме един политически театър. Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов в предаването „Още от деня“ по БНТ по повод кризата след ротацията на кабинета.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 902

„Видяхме днес желанието на ПП-ДБ да направят правителство. Бойко Борисов обаче звучеше категорично, че няма да даде подкрепа, подчерта той. „Нека да видим какво ще се случи утре при връчването на мандата. ГЕРБ се люлее отвътре, има напрежение в самата партия“, уточни лидерът на „Възраждане“ и призова ПП-ДБ да върнат мандата утре.

„Хипотетично може да забавят връщането на мандата със седем дни. Не изключвам варианта да излъчат за министър-председател лице от ГЕРБ. В българския парламент политика липсва, има пазарлъци. С това поведение политиците отвратиха още повече българския народ“, смята Костадинов.

Утре президентът Радев връчва втория мандат на ПП-ДБ

„Можем да вземем отговорно третия мандат. Готови сме да получим третия мандат и да седнем на масата за преговори. Ще бъде сформирано българско правителство. Принципът за съставяне на българско правителство ще бъде в него да бъдат представени всички сфери от българското общество“, подчерта лидерът на партия „Възраждане“.

„Държавата ни се намира в много сериозна криза, затова се нуждаем от обединение. Трябва да протегнем ръка към всички без ДПС, защото те не са партия, а организация. Настояваме за референдум за еврото и лева. Искаме излизане от НАТО и предоговаряне на условията за членството ни в ЕС“, каза още той.

 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 902

Водещи новини

Още новини