Юлиян Попов: Надявам се на решение от всички политически сили, за да се избегнат предсрочни избори

Кадър: БНТ
share

Нормално е при една такава коалиция да има сблъсъци постоянно. Стигна се до една кризисна ситуация. Според мен българското общество иска спокойствие и продължение на започнатото. Свършихме много добра работа. Политическата ситуация е такава, че имаме да свършим много работа. Това заяви министърът на околната среда и водите в оставка Юлиян Попов в предаването „Още от деня” по БНТ.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

„Характерът на работата ни е малко скучен, заради огромния обем работа, който се е натрупал. От една страна имаме една много напрегната ситуация на преговори и много спокойна работна среда в министерствата. Трябва този работен режим да продължи поне до края на годината, за да могат нещата да се стабилизират”, разкри той.

Той призна, че се надява да се разберат в коалицията. „Политическата зрялост се състои в това да можеш да пренебрегваш разгорещени сблъсъци и преодоляването им. Надявам се, че ще стигнем до решение. Надявам се на решение от всички политически сили, за да се избегнат предсрочни избори, които няма да доведат до някакъв по-различен резултат, отколкото имаме сега. Готов съм да си тръгна във всеки момент. Това е политика”, заяви министър Попов.

Димитър Манолов за novini.bg: Как ще съществува нашата енергийна система без топлоелектрическите централи?

„От 10 години повтарям, че въглищата нямат бъдеще и най-късно до 2030 година те ще затворят. Много е важно да се наблюдават преговорите на годишните конференции за климата. Там много ясно казват накъде върви светът и Европа. Проблемът не е толкова, че ще се затворят въглищата, а че не бяхме готови за този процес и сега трябва много бързо да се случи преходът”, каза екоминистърът.

„Марица изток” е регион с невероятен инвестиционен потенциал. Там могат в рамките на 10 г да се инвестират 20-30 млрд. евро. Ние обаче трябва да направим така, че инвеститорът да се чувства спокоен”, обяви Юлиян Попов.

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 907

Водещи новини

Още новини