Ицо Хазарта: Притеснен съм за психичното здраве на Борисов

Булфото
share

Преди дни председателят на партия ГЕРБ публикува нещо, което отново провокира у мен притеснения за психичното му здраве. Днешната му реакция към предложения от нас меморандум не намалява тези мои притеснения. Това написа във Фейсбук депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, по повод по повод думите на председателя на Бойко Борисов по-рано днес, че не е чел предложения от "Продължаваме промяната - Демократична България" меморандум за управление, защото не го е получил, както и че "изборите две в едно са абсолютно логичен завършек на тази некоалиция".

"Отвъд шегата обаче - цялото раздразнение, което в момента демонстрират тези хора, е лесно обяснимо. От ПП - ДБ предложихме ясен, открит и честен подход за предстоящите назначения в регулаторите. Скучно ли ви стана? Думата "регулатори" за мнозина от хората не означава нищо - КЗК , КЗП, КЕВР, съкращения някакви...Всъщност регулаторите са тези, които например: отсъждат дали е законно да ти вдигнат цената на тока; казват има ли картел между големите вериги за хранителни продукти, законно ли е това и води ли до цени понякога в пъти по-високи от тези в Западна Европа; решават дали е законно да ти вдигнат цените на горивата; казват дали е законно да ти вдигнат таксата за мобилния телефон два месеца, след като си подписал договор за друга такса. Примерите всъщност са безброй", заявява Петров.

Борисов: Избори 2 в 1 са абсолютно логичен завършек на тази коалиция

"Свикнал си години наред да управляваш еднолично, да си назначаваш удобни роби и да използваш тези регулатори не просто като бухалка, а направо като танк срещу всичко, което стои на пътя ти. И изведнъж се появяват едни хора, които ти казват ясно - или този път нещата с регулаторите ще се случат както в нормална европейска държава, или сме дотук...но нека да се знае, че сме дотук заради вас. Предполагам е изнервящо, да", посочва депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България".

"За пореден път ще го кажа - плащаме неописуема цена заради това, че в политиката предпочетохме да постъпим правилно пред това да бъдем герои за някой неграмотник. Еврозоната и пълен Шенген са цели, които могат и трябва да бъдат постигнати още тази година, и всяка лична жертва си струва за такъв успех...но не и Еврозона и Шенген с регулатори, назначени по ОНЗИ начин", пише още Христо Петров.

Водещи новини

Още новини