Иван Таков (БСП): Решенията за нови избори в София не може да ги взима Борисов

Кадър: БТВ
share

Решенията за нови избори в София не може да ги взима Бойко Борисов, а само компетентен български съд. Има проблем в София и той вече е видим. Това заяви общинският съветник в Столична община от местна коалиция „БСП за България“ Иван Таков в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Радвам се, че най-накрая се обърна внимание на СОС. Сега в един блокиран съвет, който не може да започне работа, се радва на огромно медийно внимание. Ние не си говорим за проблемите на столичани, а за председател или за нови избори“, отбеляза той.

Според него има хора, които имат интерес СОС да не функционира: „Замислете се кой има интерес от нови избори в София. Повече от три месеца имаме една безконтролна общинска икономика и общински фирми, както безконтролна общинска администрация. До момента това единствено и само обслужва статуквото в София. Не могат да се направят никакви промени. Много обидно е за гражданите, че СОС се превърна в тепих за мазни пехливански битки“, каза Таков.

Карлос Контрера: Нефункциониращият общински съвет облагодетелства администрацията, тя е безконтролна

„Стигна се до там, че посегнаха с мазни ръчички и транжираха Паметника на Съветската армия. София имам чувството, че е сложена на масата на ротацията. Това не е честно. Градът е в аварийна ситуация. Ние в сглобки не участваме. Има партийни централи, които имат партийни интереси. Явно някой е заинтересован София да няма общински съвет. Ако се продължи така в София няма камък върху камък да остане“, изрази опасенията си общинският съветник от БСП.

Иван Таков бе категоричен, че БСП в общинския съвет в сглобки и не коалиции няма да участва. „Искаме да намерим дори временно решение СОС да заработи, но това не предполага никакво допълнително споразумение“, каза още той.

 

Водещи новини

Още новини