Габриел: Диалогът между мен и акад. Денков предопредели да има правителство

Булфото
share

Има диалог. Още от самото начало, диалогът между мен и академик Николай Денков преопредели да съставим правителство, да имаме толкова добри резултати. Този диалог продължава между мен и него. Анализират се всяко едно от министерството. Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел.

По думите ѝ има много мерки, които тепърва трябва да бъдат приети. "Имаме още много работа. Важно е да останем концентрирани върху работата си. Мен ме интересува България да бъде последователна."

На въпрос дали би отстъпила поста на външен министър на Денков, тя уточни, че на този етап няма да коментира, тъй като е на принципът "нищо не е договорено, докато всичко не е договорено".

Мария Габриел: Анализът на министерствата е почти готов

"Ние сме демократична, парламентарна република. Всеки си отстоява мнението, за мен е важно да останем сериозни в намерението си България да върви по пътя, в който е поела", посочи Габриел, предава Дарик.

"Има на моменти повече емоции, да, това не е първият момент", посочи Габриел по отношение на задочния спор между председателя на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по отношение на това как трябва да се случи ротацията.

По думите ѝ е важно България да е последователна в политиките си спрямо ЕС и НАТО, като и към гражданите си.

Водещи новини

Още новини