Проданов от БСП за сигналите срещу президента Радев: Нашата битка е срещу корупцията

БТВ
share

Не ми се иска да ни вкарвате в тази кална битка между Делян Пеевски и Румен Радев. Ние даваме на журналистите да занесат на прокуратурата сигнали, които прокуратурата твърди, че няма. Ако ние не отреагираме, излиза, че лъжем. Това заяви в ефира на бТВ Христо Проданов, зам.-председател на ПГ на БСП.

„Още от 2021 г. сме водили битки, и то принципни такива. Нося документи, доказващи, че от 2017 до 2021 г., по време на правителството на Борисов, сме подавали сигнали в прокуратурата срещу корупцията на Борисов. Нашата битка е принципна – срещу корупцията. Тя ограбва хората“, категоричен е той.

По думите му вчерашната пресконференция на партията е била по две причини: „Първо, прокуратурата съобщава, че няма сигнали, и второ, Радев призова да се застане зад сигнали, ако има такива. Много са сигналите – договорът с „Боташ“, имотите в „Изгрев“ и други.“

Нинова: Президентска партия ще е поредният грешен ход на Радев

„Политиката прие мутренските подходи. Това е нивото, за съжаление, затова не трябва да се учудваме, че България е на това положение в момента. Рибата се вмирисва от главата. Ние трябва да сезираме обществото за нередностите, които се случват“, смята Проданов.

„Николай Копринков и Сотир Ушев ги познавам от годините, когато са били в БСП. Копринков беше кмет на село Труд, а Ушев е човекът, който е съпруг на Весела Лечева. Ако сме имали подозрения за нещо, сме постъпвали принципно и сме повдигали въпроса там, където трябва“, каза още той.

По думите му импийчмънт на президента Радев не е на дневен ред и не е обсъждан изобщо подобен въпрос.

За вътрешнопартийните проблеми на партията Проданов обясни: „Всеки, който има претенции към Корнелия Нинова, ако евентуално се кандидатира за председател, може да излезе срещу нея. Ако част от тези хора са изключени от партията, то е имало причина за това.“

„Всички евродепутати на БСП са срещу партията, но процесът е взаимен. Как ще правим листите ще го вземем като решение на Националния съвет. Дали ще бъдат избрани е съвсем друг въпрос. Когато собствените ти евродепутати отиват в ЕП, те не са евродепутати на мъжете и на жените си, те са евродепутати на партията, която ги е изпратила. Когато партията има позиция по даден въпрос, а тези евродепутати гласуват по точно обратния начин, значи те не представляват тази партия. Ето например с Истанбулската конвенция. Лично аз няма да номинирам тези хора за евроизборите“, категоричен е той.

Водещи новини

Още новини