Журналистът Петко Георгиев: Костадин Костадинов демонстрира защо сглобката трябва да я има

Кадър: БНТ
share

Погледнато мащабно ползите на това управление са повече, но и щетите започнаха да се натрупват. Изборът на Десислава Атанасова за конституционен съдия и начинът, по който се проведе той, е изключи арогантност и нанася щети и на хора, които не са пряко отговорни за този избор. Това е липса на уважение към правото. От друга страна виждате каква е алтернативата. Костадин Костадинов демонстрира защо тази сглобка трябва да я има. Ролята на „Възраждане” е да действа като антиевропейско плашило, което да събира хора, които иначе не биха си говорили. Това заяви журналистът Петко Георгиев в предаването „Панорама” по БНТ.

Тук избухна разгорещен спор между журналиста и лидерът на партия „Възраждане” Костадин Костадинов, който също бе гост в предаването. Политикът не се съгласи с позицията на Георгиев и даде пример с други европейски държави.

„Убеден съм, че тази формула на властта ще продължи докато Делян Пеевски и Бойко Борисов не измислят друга алтернатива. Понеже тя не се вижда, ще изкараме още дълго с тази сглобка”, прогнозира журналистът.

Костадинов за клетвата на конституционните съдии: Днес беше узаконено беззаконието

„Мисля, че в момента няма алтернатива. Част от ролята на „Възраждане” е да прави така, че да няма алтернатива.

„Не смятам, че ще има някаква стратегическа промяна дори Тръмп да спечели изборите за президент в САЩ. Всички в Европа вече имат план за действие, ако стратегията се смени. Привържениците на Путин напразно се надяват”, заяви Петко Георгиев.

„Не трябва да се съди за морала на едно общество за проявите на отделни индивиди, но това не значи, че не трябва да се тревожим. Политиката след религията е най-мощния инструмент за утвърждаване на ценности и морал и това трябва да се използва. За мен е шокиращо, че прокурорите и съдиите пушат в Съдебната палата – това е липса на морал”, подчерта журналистът.

„Друго всекидневно измерение на морал е, че някой, който не гласува, след това има моралното право да говори за политика. Морал е отношението към останалата част от света. Нека не съдим за обществото за едно убийство – това го има навсякъде. Имаме проблеми с всекидневните взаимоотношения помежду си. Важно е как вземаме решения, които не ни убиват, а ни дават възможност да намираме решения на проблемите”, обясни Георгиев.

Водещи новини

Още новини