"Възраждане": Този брак по сметка между партиите в мнозинството е единствено за сметката на българския народ

Булфото
share

"Този брак по сметка между партиите в управляващото мнозинство ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и ДПС е единствено за сметката на българския народ. Това правителство е със снето доверие първо от българския избирател. Затова "Възраждане" ще предприеме всички възможни действия за предсрочни парламентарни избори, защото с евроатлантизма започват да се оправдават много опасни процеси, насочени срещу демократичните устои на българската държава". Това заяви Петър Петров в декларация от името на парламентарната група на "Възраждане". 

В декларацията се посочва, че истинската заплаха за националната сигурност на България са именно тези действия по поругаване на парламентарната демокрация, които са били обявени още в петък от Делян Пеевски.

Депутатите приеха на първо четене промените в Закона за здравното осигуряване

Петров визира експресната по думите му промяна на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание и промяната в начина на формиране и ръководене на една от постоянните парламентарни комисии - Комисия за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения. Вчера парламентът гласува комисията да не се председателства на ротационен принцип в момент, в който председателството трябваше да поеме от "Възраждане". 

В декларацията се определя като "продължаваща и безпардонна тенденция да се лустрира политически най-голямата опозиционна партия - „Възраждане“.

След като бяхме лишени от сглобката от председателстване на другите постоянни комисии, то от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС не се посвениха да променят експресно правилника за организация дейността на Народното събрание, за да ограничават по всякакъв начин „Възраждане“. Тенденция, която бива последователно провеждана вече над две години, още от първия път, когато нашата партия стана част от 47-ото Народното събрание, посочи Петров. По думите му заявката за продължаването на тази политическа лустрация е дал още в петък Делян Пеевски, който директно обвинил "Възраждане" в кулоарите на парламента, че са проруска партия, която била заплаха за националната сигурност. 

В декларацията от "Възраждане" посочват, че безспорна истина е, че овладяването на държавата минава през поставяне на служби те за сигурност в подчинение. 

Публично изявяваната неприязън на Делян Пеевски към партия "Възраждане" показва на българската общественост само едно – именно коя е опозиционната партия. Колкото повече от сглобката и Делян Пеевски говорят пред медиите срещу "Възраждане", те постигат само едно нещо "консолидация на протестния вот" срещу техния модел на управление именно на партия "Възраждане", каза Петров, след което настоя за оставка.

Водещи новини

Още новини