Емил Соколов: Ако не се научат да управляват напрежението, ГЕРБ и ПП-ДБ едва ли ще издържат 4 години

  • 01 август 2023 15:26

  • 1889
  • 0
Емил Соколов: Ако не се научат да управляват напрежението, ГЕРБ и ПП-ДБ едва ли ще издържат 4 години
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Общественият отзвук за извършеното брутално насилие срещу младата жена в Стара Загора е естествен и нормален. Но представителите на институциите бяха неподготвени за такава реакция и изглеждаха нелепо, изтъкна пред БНР-Радио София Емил Соколов - политически коментатор и анализатор.

По думите му, за съжаление има млади мъже, които изразяват своята мъжественост с агресия. Това донякъде е образователен проблем. Случаят се и политизира, заради бутафорния патриотизъм, изразен в татуировките на извършителя. 

Но ако има нещо, което си заслужава да се обсъжда, това е насилието и евентуалните мерки, които да пресекат следващи подобни случаи.

Забраната на „Възраждане“ няма да накарат симпатизантите ѝ да престанат да я подкрепят, каза още Соколов.

Противопоставянето на ПП-ДБ и президентството е открай време.

Логично и обяснимо е нападението на президента към изпълнителната и законодателната власт – той не може да е доволен от опитите да му бъде ограничена властта.

ГЕРБ и ПП-ДБ: Имаме общи цели

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ засега преодоляват споровете случай по случай, но за да се сбъдне предположението, че „сглобката“ може да изкара 4-годишен мандат, трябва да се знае, че формациите са конкуренти, а не добросъвестни партньори. Необходимо е да се намери начин да бъде менажирано напрежението, което се създава между тях, дори в процеса на общото управление.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1889 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини