ГЕРБ обидени на Васил Терзиев - "фръцнал се" и си тръгнал като "сърдита госпожица" от срещата за бюджета на София

Novini.bg
share

Случи се нещо безпрецедентно. Целия Общински съвет беше поканен от кмета Терзиев на работна среща в залата на СОС, за да обсъдим предложения бюджет.Въпреки настояването на нашата група, на колегите от БСП и другите групи да се излъчва на живо работната среща, кметът еднолично забрани това. Това каза на брифинг общинският съветник от ГЕРБ-София Георги Георгиев. 

"Няма го кметът, защото си тръгна на 15-ата минута от обсъждането, след като колегата Татяна Георгиева и г-н Боршош му зададоха въпроси по бюджета. Първия въпрос, на който кметът на София не можа да отговори е ще има ли нова детска градина в бюджета за догодина, извън планираните от нас. Два пъти каза, че не знае. На третия път след въпроса на г-жа Георгиева, която успя да го уплаши с въпрос какво е предвидено за спорта, кметът на София, стана, фръцна се и си тръгна от работната среща", добави той.

СО публикува за обществено обсъждане проектобюджета - рекордни инвестиции в София

"Това е изключително неуважително и показва много ясно какви са причините СОС да не работи и е прецедент. Настояваме Терзиев да се извини незабавно на Общинския съвет и да отговори на добронамерените въпроси, от които избяга", каза още Георгиев. 

И оцени поведението на Терзиев като "незряло". "Че нас не ни уважава, стана ясно. Но тези хора не уважават софиянци и институциите и ние няма да толерираме подобно отношение", подчерта Георгиев. 
 

Водещи новини

Още новини