Иван Ченчев (БСП): Тагарев ще ни вкара във война, искаме му оставката

Кадър: БТВ
share

Не наричам обсесия браненето на паметници. БСП не е поискала премахването на каквито и да е паметници. Прототипът на паметника на Альоша в Пловдив е украинска дивизия. Между 41-44 година близо 20 000 български войници са загинали във войната срещу фашизма зад граница. Това е паметник на войника, който се е борил срещу фашизма. Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ депутатът от БСП Иван Ченчев по повод искането за демонтиране на паметника на Альоша в Пловдив и преместването му в музея на социалистическото изкуство.

„Интересно е, че във времето, в което живеем, тези които се борят да има свободомислие в света, искат да събарят паметници“, посочи той.

„БСП заявява, че мястото ни е в Шенген и еврозоната, но България не е готова за приемането на еврото. БНБ трябва да представи пълен анализ, за да могат народните представители да се запознаят с положението. В НС бе внесен работен проект, изготвен от работна група“, каза още депутатът от БСП.

Шефът на руската Дума: Няма да ви простим, ако демонтирате Альоша

По думите на Иван Ченчев нобелови лауреати заявяват, че не навсякъде влизането в еврозоната и приемането на еврото трябва да се приема като успех, подчерта той.

„БНБ е институцията, която трябва да разсее съмнението на всеки български гражданин дали ще му е по-добре, когато започне да пазарува в евро. В момента няма спокойствие в българина“, изтъкна депутатът от БСП.

По повод поисканата оставка на министъра на отбраната Тодор Тагарев, депутатът заяви: „Той отиде на едно посещение в САЩ, което е по-скоро имиджово. Попитахме от кого е оторизиран да взема решение за дислоциране на чужди сили. Поставил е въпроса да се поставят противокорабни ракети – за какво ще ги използва – за защита или нападение. Искаме му оставката заради всички непремерени действия, които могат да ни вкарат във война“, обясни Ченчев.

 

Водещи новини

Още новини