Калин Стоянов: Готов съм да довърша работата си и след ротацията

share

Със заповед на главния секретар на МВР стартира процес по обучение на служителите. Това ще бъдат предимно служители от „Пътна полиция“, „Охранителна“ и „Териториална полиция“. Целта е да повишим професионалната компетентност и практическите умения на служителите по график, който изготвяме в момента. Това заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов преди изслушване във вътрешната комисия на НС, предаде репортер на Novini.bg.

„Програмата стартира от вчера в някои областни дирекции. Там се надяваме да покажем ситуации, в които следва да се използва физическа сила, помощни средства, огнестрелни оръжия, когато имаме неподчинение, преследване на автомобили, лична защита и други. Колегите, които са от специализираните тактически действия на терен ще покажат как следва да се случват нещата“, посочи той.

След гонката в Стара Загора: Вътрешният министър поиска две оставки

„Изводът, който правим е, че такива обучения следва да се правят не само и единствено на входа на системата, когато се кандидатства в системата на МВР, а тези обучения да са системни, те да са заложени в годишните планове на съответните дирекции. Планирали сме такова обучение да преминат и ръководните служители, като за тях то ще се извърши в Академията на МВР“, обясни вътрешният министър.

Вътрешният министър Калин Стоянов съобщи, че е готов да продължи да изпълнява задълженията си, ако лидерите на политическите партии и премиера решат това при ротацията на кабинета:

"Ротацията -  да, тема, която доста се тиражира в последно време.

Ако премиерът и вицепремиерът, съгласувано с лидерите на политическите партии, които подкрепят правителството, преценят, че аз следва да остана като министър на вътрешните работи и след ротацията, аз съм готов", посочи Стоянов. 

Водещи новини

Още новини