Калин Стоянов освободи началника на кабинета Васил Кръстев

  • 01 декември 2023 14:56

  • 575
  • 1
Калин Стоянов освободи началника на кабинета Васил Кръстев
© bulphoto (архив)

Министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните прекрати трудовото правоотношение на началника на кабинета Васил Кръстев по негово искане, съобщиха от МВР.

Като причина за напускането Кръстев посочва, че не би желал да бъде въвличан в политически скандал, който да се използва, за да се атакува Министерството на вътрешните работи. Васил Кръстев смята, че е обвързан неправомерно с лица и събития и излиза от структурата на МВР, за да не пречи на работата, посочват от вътрешното министерство.

Според информацията, поместена на сайта на МВР, от 1994 г. Васил Кръстев заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на МВР, сред които инспектор, експерт, главен експерт, разузнавач, началник на сектор в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), началник на отдел в Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС). През 2015 г. прекратява службата си в агенцията.

Министър Стоянов в Брюксел: Имаме рекорден брой осъдени за каналджийство

През годините многократно е награждаван от министъра на вътрешните работи и от председателя на ДАНС. Със заповед на министъра на вътрешните работи от 13 юни 2023 г. е назначен за началник на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи.    

Последвайте канала на

Росица Валентинова
575 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.01 | 18:12

1
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

Добави коментар

Водещи новини