Антоанета Цонева учудена от атаката на Радев срещу промените в Конституцията за двойното гражданство

ПП - ДБ
share

С учудване установих, че президентът е атакувал публично тази разпоредба, която приехме в промените в Конституцията – българи с двойно гражданство да могат да се кандидатират за народни представители.

Това коментира в кулоарите на парламента Антоанета Цонева – депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ и заместник-председател на Комисия по политиките за българите извън страната в Народното събрание. 

Окончателно: Хора с двойно гражданство могат да са депутати

Тя припомни за негова визита през септември 2019 г. в Ню Йорк и през октомври във Виена на среща с българските общности в чужбина. В отговор на репортерско питане можем да прочетем в медиите следното: „президентът призова българите да подкрепят идеята му българите с двойно гражданство да могат да участват ефективно в управлението на държавата“, а самият президент казва съвсем скоро: „ще връча тази инициатива мотивирано на българския парламент, надявам се да я подкрепят“, добави тя.

По думите ѝ той е искал да направи още една крачка напред – да използва правото си на конституционна инициатива по темата, предаде БТА. 

Водещи новини

Още новини