Костадинов обясни защо от „Възраждане“ искаха да изключат звука от колоните

Булфото (архив)
share

Това, на което ставаме свидетели в Народното събрание, е абсолютно безпрецедентно, ненормално и престъпно поведение от страна на управляващата престъпна сглобка. Имаме народни представители, които заплашват с убийство други народни представители. Има народни представители, които посягат на бой. Има народни представители, които се опитаха да пребият други народни представители. ДПС скочи срещу единствената българска политическа организация в парламента. Заплахите за убийство дойдоха от ДПС, физическата саморазправа дойде от ДПС. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Росица Кирова (зам.-председател на Народното събрание от ГЕРБ-СДС бел. ред.) отиде да говори с Пеевски дали да прекрати заседанието. Пеевски три пъти каза „не“. Реалният министър-председател е човекът, който управлява Народното събрание, и законодателната власт, и съдебната власт, и изпълнителната власт е Пеевски, смята председателят на „Възраждане“.

"Възраждане": Своеволията и погазването на законите в НС не може да продължават

Това е начинът, когато законите биват потъпквани. Когато гласът на българите е потъпкван, това е най-малкото, което можем да направим. Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна, обясни Костадинов по повод това, че депутати от „Възраждане“ се опитиха да изключат звука от колоните в пленарната зала, за да не може да се чува какво говорят депутатите.

Заради струпване на депутати от „Възраждане“ пред парламентарната трибуна мнозинството реши изказванията на народните представители да са от място.

Водещи новини

Още новини