Васил Терзиев: Ще се срещна с всички политически сили в СОС, за да намалим напрежението

Bulphoto, архив
share

Благодаря на премиера акад. Николай Денков за протегнатата ръка. За мен беше важно да проведем тази среща и да изложа основните приоритети и теми, по които има пресечни точки между Столична община и изпълнителната власт. Това заяви кметът на София Васил Терзиев след среща с премиера Денков. 

Изключително важно е всички институции да работят заедно и ефективно за гражданите. В Столична община ще продължим с този подход за активен диалог с всички, каза още Терзиев. 

По думите му са обсъдени инфраструктурни проекти, метрото, училища и детски градини. „Обсъдихме редица теми като децентрализацията. Беше важно да начертаем основните насоки, по които искаме да задълбочим нашата работа“, допълни столичният кмет. 

Относно избора на председател на Столичния общински съвет, Терзиев коментира: Има три месеца, в които да бъде избран председател на СОС. Ако това не се случи трябва да се проведат нови избори за общински съвет. Това означава много сериозен блокаж на Столична община. Ще инициирам среща с всички политически партии, за да намерим начин да намалим напрежението и да се предвижим към това да има работещ Общински съвет. 

Терзиев отбеляза, че ще представи целия си екип в края на седмицата. 

Васил Терзиев се закле като кмет на София

По-рано стана ясно, че след дъждовете има пукнатини и паднала мазилка в Ларгото. Терзиев заяви, че Столична община ще работи заедно с Министерство на културата за решаване на проблема в най-бърз порядък. 

Водещи новини

Още новини