Васил Терзиев към общинските съветници: Вече сме от една страна - от страната на София

  • 13 ноември 2023 11:17

  • 1585
  • 4
Васил Терзиев към общинските съветници: Вече сме от една страна - от страната на София
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

Изключително съм развълнуван. До вчера бяхме в кампания и бяхме политически опоненти, търсейки най-правилните обещания, най-правилния път да спечелим сърцата на хората. Но след като всички се заклехме, мисля че сме от една страна - от страната на София. Това каза новоизбраният кмет на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите в словото си пред Столичния общински съвет, след като положи клетва, предаде репортер на Novini.bg.

Нужно е да защитаваме интересите на всички в града, независимо от нашите политически различия. Това означава да бъдем мъдри и да търсим дългосрочни решения, онези, които ни обединяват. Мисля че ни обединява мечата София да бъде един модерен, уреден, сигурен град, един град на бъдещето и на възможностите, за да можем да мечтаем по-смело с всяко следващо поколение, обърна се Терзиев към общинските съветници.

 

Ще положа усилия да бъдат кмет на всички софиянци, да мога да работя с всеки един от вас. Това са ценностите, принципите и начинът, по който да заработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, така че да успеем да променим нагласата на хората, добави новият кмет на София.

Васил Терзиев се закле като кмет на София

Голям проблем според него е загубената вярата в общината. Тук сме четири години заедно и трябва да работим заедно да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения, каза Терзиев. Той изрази вярата си, че всички в Столичния общински съвет са мъдри и ще намерят този път.

Трудна задача е, но в крайна сметка всички ние сме избрани и призовани да защитаваме интересите на София, така че трябва да намерим път, за да се вземат решения, които движат града напред, каза пред журналисти кметът на София, попитан как ще се работи и как ще обедини общинските съветници.

Работата не може да спира, така че ще търсим дългосрочния подход, кое ни обединява, кои са решенията, които са важни за града, ще търсим подкрепа от всички и се надяваме това, за което се заклехме току що, да бъде спазвано, добави Терзиев.

 

 

Попитан кое ще бъде първият голям тест дали има обединение, той посочи избора на председател на общинския съвет, впоследствие бюджета, типичните разделителни линии между управляващи и опозиция. Терзиев изрази надежда да променят този модел и в крайна сметка да почнат да намират нещата, които ги обединяват.

Първата задача, извън тези, които са заложени в програмата, тези, които са за тази седмица, е да се запозная с администрацията, да прекарам време с тях, да разбера какви са им проблемите, кои неща са най-неотложните, които е нужно да придвижим до края на годината,– да започнем работа и подготовка по бюджета, да освободим паркинга пред Св. Неделя и да обявим началото на битката с вандализма, графитите, за да може нашият град да бъде доста по-чист, приветлив, каза Терзиев.

На въпрос дали ще се вдигат данъците, кметът посочи, че са заявили в кампанията, че първата и най-важна стъпка за тях е да спечелят доверието на софиянци с наличния ресурс и да покажат добро управление.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1585 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.13 | 14:05

4
ne pe dal vie vsicki ot P.P ste na stranata na koziak i na kravarite i nikoga ne ste bili na stranata na sofianci.

2023.11.13 | 13:16

3
Много прост народ
Кръволоци от ДС

2023.11.13 | 11:49

2
Е вече съм някак си по спокоен - все пак Държавна сигурност ще ни управлява и пази. Да им е честито на тъпаците, които гласуваха за него.

2023.11.13 | 11:24

1
ДС-терзиев и кекимян са от една страна със сигурност. От един бряг са.

Добави коментар

Водещи новини