Васил Терзиев: Ще спазим обещанието си за битка с корупцията и безхаберието

  • 09 ноември 2023 12:58

  • 1270
  • 11
Васил Терзиев: Ще спазим обещанието си за битка с корупцията и безхаберието
© ПП - ДБ

“Едно от нещата, които обещахме по време на кампанията си, е, че битката с корупцията, безхаберието и фаворитизма ще бъде централна за нашето управление. Доказателство за това е и сигналът, който подадохме към Европрокуратурата за нередности при ремонти в София. Това е обещание, което ще спазим. Ще работим с всички институции, за да вдигнем летвата по отношение на прозрачност, достъп до данни и добро управление. Корупцията не се усеща веднага, но ни струва много скъпо. Виждаме резултатите от нея по-късно и всички страдаме от тях”.

Това заяви избраният за кмет на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите, съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (Спаси София). Той участва в първия панел от форума “Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност”. Във форума, организиран от Центъра за изследване на демокрацията, взеха участие премиерът Николай Денков и европейският главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е.

Терзиев каза, че той, екипът му, всички районни кметове и всички общински съветници са минали интензивни обучения по антикорупционни мерки. “Ще приложим системен подход, за да идентифицираме това, което трябва да се направи. Началото е с оценка на това къде рискът от корупция в администрацията е най-висок. Други важни неща са - отварянето на всички данни - корупцията не харесва прозрачността. Отварянето на данните ще бъде направено с всички, които имат нужда и полза от тези данни и организации, които ще следят какво се случва. Това ще даде допълнителен поглед върху начина, по който се изразходват обществените средства. За да е сигурно, че те отиват на правилното място”, обясни новият кмет на София.

Терзиев каза, че неговата администрация ще работи и за намаляването на административната тежест. “Там, където има бавни, комплексни, недигитализирани процеси, корупцията намира добра почва. Ще се борим и с централизирания модел, който виждаме в администрацията. Ще увеличим властта и отговорността на районните кметове и на техните екипи, които би трябвало да могат решават проблемите”, каза Терзиев.

Избраният за кмет на София добави, че се търси начин за промяна на модела за формирането на заплащането на общинските служители. “Те не са добре платени, а управляват милиарди левове обществен ресурс. Администрацията трябва да има стимули да управлява добре тези пари. Ще е важно да излезем извън удобния популизъм и да направим така, че администрацията да се грижи за обществения интерес. В мое лице и в моя екип ще намерите хора, които са отдадени на това да правят нещата по правилен начин. Имаме нужда от добри примери и се надявам, че работейки заедно, ще сме успешни. Само по този начин ще върнем доверието в институциите. Всички страдаме от това, че няма доверие в институциите, но отговорността да го върнем е наша”, завърши Терзиев. 

Васил Терзиев: Започваме борбата с корупцията от първия ден

“Битката срещу корупцията изисква кураж. Но изисква още превенция и санкции. И най-важното - лидер, който да спечели сърцата и умовете на хората. Но сега е по-трудно, защото обществата ни са подложени на гигантска дезинформационна кампания, която влияе на това да различаваме правилното от грешното и пречи да разберем кое е справедливо и кое - не. Повечето хора не виждат директното влияение на корупция върху живота им. Но това е опасно, защото корупцията много бързо може да се превърне във въпрос на живот и смърт”, заяви Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е.

“Трябва да запретнем ръкави и да върнем доверието на хората. Как става това ли - чрез ефикасна работа. За това първата ни задача е да вършим добре работата си и винаги да даваме най-доброто от себе си”, добави Кьовеши.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1270 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Ок

2023.12.11 | 09:04

11
Арестувайте Фандъкова и бойко и всичките им помагачи в корупцията и ще повярваме ха
Xyz

2023.11.13 | 13:50

10
Abe toq.......verva li si....?!??!

2023.11.13 | 09:26

9
Ти си най коромпирания червен червен фиодал

2023.11.09 | 14:55

8
смешник, вашите кметове са по-безхаберни даже от тиквите.

2023.11.09 | 14:32

7
ТЕРЗИЕВ ЗАКЛА МУТРАТА В СОФИЯ

2023.11.09 | 14:04

6
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

2023.11.09 | 13:40

5
Васко - Йорданка Фандъкова за 15 год несе показа нито веднъж никаде а ти всеки божий ден.

2023.11.09 | 13:31

3
kakvo obeshtanie bre pe dal kato ti si predstavetel na nai korumpiranite hora vav darjavata kirco lenkin i asenka specova

Добави коментар

Водещи новини