Новият кмет на Варна Благомир Коцев (ПП-ДБ): Вече започнах работа, днес се разбрахме с МРРБ за ремонта на Аспаруховия мост

БНТ
share

Аз вече започнах своята работа. Днес разговарях с регионалния министър по повод ремонта на Аспаруховия мост. Темата е много важна за варненци и получих уверения, че са предвидени пари в бюджета за ремонта. Самият мост е в окаяно състояние. Другото нещо, което ще свърша другата седмица, когато встъпя в длъжност, ще е да обявя приемен ден на кмета, защото такъв ден в Община Варна липсва от десет години. Това ще покаже начина, по който смятаме да управляваме общината - прозрачно и с участието на всички граждани.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ новият кмет на Варна от "Продължаваме промяната - Демократична България" Благомир Коцев.

"Спешно трябва да се ревизира работата на градския транспорт във Варна. Това е едно от първите неща, с които ще се заемем. Друг голям проблем е канализацията в града. Битовата и дъждовната канализация се сливат в едно, а това води до наводнения. Този проблем е неглижиран от години. В рамките на закона ще се опитаме да спрем презастрояването. Няма как да спрем частната инициатива и правото на гражданите да строят, но има и други начини градът да се развива. Един такъв начин е нови квартали, а не презастрояване на старите", разкри Коцев приоритетиете си. 

Новият кмет на Варна Благомир Коцев (ПП-ДБ): Не планираме чистка в общината, ще направим финансова ревизия

"В общинския съвет трябва да намерим конструкция, която да взема добри решения за града. Съветет е много фрагментиран, но това пък води до факта, че всички групи трябва да са склонни да водят разговори. Ние вече водим такива раговори", добави той. 

Водещи новини

Още новини