Нинова: БСП няма да влезе утре в парламента, така няма да има кворум, няма да има и заседание

share

Няма да влезем в парламента, тоест няма да има утре заседание. Нашите гласове биха направили кворум, но няма да го направим, не само защото сме във ваканция или сме в предизборна кампания. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова пред централата на партията във връзка със свиканото този петък извънредно заседание на Народното събрание, в чийто дневен ред е президентското вето върху промени в Закона за енергетиката.

„Смятаме, че изваждането на битовите потребители на свободния пазар ще затрудни хората и семействата да си плащат сметките. Всички решения, които касаят рафинерията, са грешни и ще доведат до повишаване на цените на горивата“, добави Нинова.

Парламентът с извънредно заседание в петък

„Предупреждавахме много пъти за повишението на цените на газа, днес вече се иска увеличение с 20% и то едва в началото на зимния сезон. Няма да сме „златният пръст“ на Бойко Борисов за античовешките му решения“, подчерта лидерът на левицата.

Корнелия Нинова използва присъствието на медиите, за да се обърне към „двама-трима души, които си знаят кои са“, с молбата да спрат да звънят на депутати от БСП.

Трябват ви пет гласа, но аз ви гарантирам, че от БСП няма да получите нито един. Спрете да ми тормозите хората, каза Нинова, без да навлиза в подробности.

Припомняме, че от „Продължаваме промяната - Демократична България“ и „Възраждане“ също заявиха, че няма да участват в извънредното заседание на парламента.

Водещи новини

Още новини