Бойко Борисов: Вотът не мина заради БСП! От 3 г. ГЕРБ не е в управлението, а те какво свършиха?

share

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментар неуспешния вот на недоверие в Разград, където представи кандидатите за кметове и общински съветници на партията.

"Имахме огромно мнозинство", отбеляза той. "Този вот не мина преди всичко заради БСП. Нинова вчера си позволи да каже, че всичко в енергетиката се дължало на Бойко Борисов. Само да им напомня, защото някои папагали, днес се опитаха да повтарят. Нека да напомня, че от три години ГЕРБ не е никъде в държавното управление. През това време Нинова беше вицепремиер и министър на икономиката. Пеканов внесе плана. След 3 г. - пак ние виновни. Какво свършиха за тези три години?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Той припомни аферата "Джемкорп“ и заяви, че е виновен, че са ги спрели преди да сложат фирмите си в Плана за възстановяване и устойчивост.

"И друг вот да има, ще има същата съдба поради това не, че сглобката прави нещо в момента. Нищо по-здраво от тази сглобка не може да се направи“, категоричен бе той.

Кабинетът оцеля, очаквано вотът на недоверие не мина

"Те не си държат на думата, обръщам се към г-н Петков. Аз всеки ден съм принуден да отговарям. Разбрахме се ясно лидерите да не участваме в предизборната кампания. Много ясно се разбрахме с него да не се ползват инструментите на финансовите. Аз ще сдържа своите думи, но ще му кажа, че депутатите от ГЕРБ са възмутени“, продължи той.

Борисов призна, че премиерът Денков преди малко му се е обадил и му е благодарил за подкрепата днес в пленарна зала от страна на ГЕРБ. "Коцето е абсолютно прав. Сутрин се държа по един начин, вечер излиза, че съм им опозиция“, заяви той.

"С г-н Петков си дадохме дума, че министри и областни ръководители няма да участват и да взривяват кампанията“, каза Борисов в Разград.

"Огромна грешка е, че не направихме "Хемус“, каза още той. По думите му след неговото управление, нищо в Разград не е направено. "Навсякъде едни ремонти, все едно сме държава на ремонтите, тъжно ми е като идвам в този регион", каза бившият премиер.

Той похвали и депутатите на партията за подкрепата към правителството днес по време на неуспешния вот на недоверие. Борисов изказа и задоволството си, че днес в парламента, е приета декларация в подкрепа на Израел.

Борисов припомни какво е свършила държавата по време на неговото управление за Разград. "Джамията щеше да е готова, умишлено я забавиха. Бях оставил за парите за цялостното ѝ довършване. Не ги преведоха навреме, какво стана и инфлацията ги изяде и сега не стигат“, обясни той.

Бойко Борисов отново припомни, че най-добрата социална политика на управлението на ГЕРБ, е била програмата по саниране. "Цял бизнес, с най-добрия контрол от жените, които живеят в блока. По милиард и нещо слагахме за България, над 3000 блока имахме санирани. Досега да бяха станали 6000, но повече няма и да има. Парите ги няма, събираемостта е по-малко, надявам се да положат големи усилия. След 10-15 дни ще видим колко е в държавата“, каза той.

Водещи новини

Още новини