Какво е влиянието на ДПС в правителството?

Bulphoto/ архив
share

Премиерът акад. Николай Денков коментира, че следи работата на министрите в кабинета му.

Той смята, че е добре те да бъдат по-активни и напомни, че оценките за тях ще се дават заради работата им, а не заради изявите им в медиите. 

Колкото до оценките от Бойко Борисов и на други политици, Денков напомни, че България се намира в предизборна ситуация, те обикалят страната, опитват да нахъсват хората. "Но за момента нямам основание за някой от министрите да кажа, че не се справя", заяви още той.

"Не на последно място в някои от министерствата има вратички, през които се получават средства и ние затваряме тези вратички", съобщи премиерът и поясни, че ако погледнем кои министри се критикуват, може да разберем в кои министерства се е случило нещо.

Какво е влиянието на ДПС?

Част от промените изискват мнозинство, което без ГЕРБ и ДПС няма как да го има, напомни акад. Денков. "Много често съм казвал, че приемам подкрепа и от други партии, но няма такава. Ако трябва да използвам една илюстрация - няма значение дали е черна или бяла котката, важното е да лови мишки", заяви той. 

"Призовавам БСП и ИТН да се замислят много сериозно - дали искат нови избори, дали искат едно правителство, което се доминира от ГЕРБ и ДПС", каза премиерът.

"Имаме вече много по-сериозен напредък по отношение на еврозоната", разкри той и обясни: "Имаме вече истински разговор с ЕЦБ и това е европейското бъдеще на България". 

Водещи новини

Още новини