Ген. Атанасов скочи на водещите на БТВ заради Хекимян, пита за "следващ въпрос" по темата за фирмите-спонсори на ПП-ДБ

БТВ
share

Ние искаме прозрачност. Подкрепихме предложението да се създаде специална комисия за контрол над разходваните евросредства. Това заяви пред БТВ ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ по повод скандала с финансирането на фирми, свързани с Териториалните планове за справедлив преход на въглищните региони. 

"По какъв начин ГЕРБ разбраха, че са давани пари за наши спонсори? Или изпищяха, че няма техни спонсори в списъците. Така ли Европейската комисия отпуска пари - това промоция ли е?"

На последвал уточняващ въпрос от БТВ за фирмите и дали те са свързани с ПП-ДБ, ген. Атанасов отговори: "Какъв е следващият въпрос?" 

ДПС и ГЕРБ ще предложат създаване на комисия за контрол на еврофондовете

Руската църква 

"Информацията за шпионите в Руската църква беше публична и няма осветляване. Македонските медии публикуваха информация, у нас всички мълчаха. Бях длъжен да осветля този проблем. На следващо заседание на Комисията за контрол над службите председателят на ДАНС ще говори."

"Председателят на ДАНС трябва да подаде оставката си, защото наруши политическия неутралитет. Той излезе с политическа позиция по темата с шпионите, той беше политически насърчен - от президента или не знам...", каза още ген. Атанасов. 

Украйна

Едноцифрено е числото на ракетите, които даваме за Украйна, разкри той по темата за военната помощ. 

За Пеевски и местния вот

"Според мен Делян Пеевски използва ситуацията, за да си прави ПР, явно иска да се чуе някъде в чужбина. Явно той има нужда от публична изява", отговори съпредседателят на ДБ на въпрос за народния представител от ДПС и участието му е "сглобката". 

За предстоящите местни избори, Атанас Атанасов заяви, че категорично Васил Терзиев ще е победителят в София.

По повод издигането на Антон Хекимян за кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ-СДС, той се обърна към водещите на БТВ с думите: "Телевизията се е превърнала в кардрова банка, ако някой от ГЕРБ на следващите избори ви звънне да участвате в листа, ще се съгласите ли?"

Водещи новини

Още новини