Проф. Коларова за Хекимян: Това е, при него вече няма връщане назад

Кадър: Нова нюз
share

Кандидатите за кмет на София все още не са показали потенциала си да бъдат говорители по определена програма. За Антон Хекимян това е напълно естествено, защото номинацията му е от вчера. Но кандидатът на ПП-ДБ все още не е влязъл в дебат по същество. Това заяви в ефира на Nova News политологът проф. Румяна Коларова.

Според нея Вили Лилков е запознат в дълбочина с проблемите на столицата, докато при Васил Терзиев присъства повече абстрактното говорене, а „на софиянци трябва да им говориш в конкретика“.

Относно избора на ГЕРБ да издигнат кандидатурата на журналиста Антон Хекимян проф. Коларова видя в това опит да се привлекат повече периферни избиратели.

От ГЕРБ заложиха на умението му, че може да говори публично. Смятам, че в известна степен това е някакъв експеримент или маркетингово проучване, ако щете. При предишните кандидати на ГЕРБ, които също бяха непартийни – проф. Герджиков и проф. Габровски, им липсваше публичната комуникация, те не отправиха нито едно послание, коментира политологът.

Проф. Коларова видя в кандидатурите на ПП-ДБ и на ГЕРБ също така и стремеж да се привлекат избиратели, които по принцип са пасивни, както и ориентация към по-младото поколение в София.

Любомир Стефанов за предстоящата предизборна кампания: Ще бъде зрелищно

По думите ѝ Хекимян през годините е демонстрирал много ясна публична позиция спрямо ГЕРБ и тя не е била в подкрепа на партията на Бойко Борисов.

„Той е избран именно защото много остро, понякога дори не в рамките на журналистическата толерантност, е критикувал управлението им“, каза тя.

За Хекимян не е само важно, че е работохолик и амбициозен. За разлика от проф. Герджиков и проф. Габровски, които можеха да се върнат на професионалните си позиции, за Хекимян връщане назад няма, затова и оглавява листата. Тук има личен залог, това е много голям житейски избор, разясни проф. Коларова.

Тя прогнозира, че е малко вероятно да има развръзка в София още на първия тур.

Относно Ваня Григорова, политологът сподели, че тя е издигната, за да гарантира достойното представяне на БСП на местния вот.

Водещи новини

Още новини