Шишков обясни защо не се е кандидатирал за кмет на София и какво го притеснява при Терзиев и Хекимян

  • 26 септември 2023 17:55

  • 2102
  • 3
Шишков обясни защо не се е кандидатирал за кмет на София и какво го притеснява при Терзиев и Хекимян
© NOVA NEWS
Слушай новината Слушай новината

Обмислях много сериозно да се кандидатирам за кмет на София и напреднах много с листата за общински съветници, но има капан, който ми попречи, защото не мога да се кандидатирам като независим кандидат и с листа за независими общински съветници. Политиците са заложили това да се случи. Можех да намеря партия и партии, които да издигнат моята кандидатура, но тогава няма да съм независим.

Това заяви в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS бившият служебен регионален министър арх. Иван ШишковИван ШишковИван Шишков е роден на 14 септември 1963 г. в София. Завършва образователна степен магистър по, който коментира предстоящите местни избори и битката за София. 

Шишков: Ще се кандидатирам за кмет, ако се намери начин да имам общински съветници

"Кандидатурите на ПП-ДБ и ГЕРБ са еднакви. И Васил Терзиев, и Антон Хекимян са млади, образовани и успешни хора, но те никога не са работили в държавна администрация и не са управлява публични ресурси, защото едно е да управляваш частна фирма, съвсем друго е да управляваш парите на хората и на столицата. Притеснявам се, че те двамата наистина не знаят какво ги очаква. Проблемите на София са свързани с инфраструктурата. Управлението на София от последните 5-6 години се превърна в едно страхливо управление. Това управление се огъваше от всички протести. От това страхливо управление се роди "Спаси София". Кметът на София така и не намери сили да излезе и да каже - това е добре за града и трябва да се свърши. Гледаше да угоди на всички и протестите се местеха от едно място на друго", разкри той.

"Пари в бюджета на София могат да влязат веднага от вдигането на разрешителните за строеж. В цяла Европа хората си плащат, за да паркират колите си. Тук този проблем не е решен. Това, да имаш кола, не трябва да се счита за социална придобивка. Подземните гаражи са решение. Може да има протестиращи срещу заплащането, но щом имаш кола ще си плащаш. Навсякъде по света е така. Вярвайте ми, че ако се изградят подземни паркинги, в най-скоро време няма да има места там", категоричен бе бившият регионален министър. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2102 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.09.26 | 21:49

3
Иска независимо да се напапа

2023.09.26 | 19:18

2
Никой няма да гласува за тоя пацул.

2023.09.26 | 18:34

1
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -------> welcome.to/biocom

Добави коментар

Водещи новини