Корнелия Нинова с остра атака срещу правителството заради украинското зърно

Bulphoto (архив)
share

Правителство предаде българския национален интерес. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг във връзка с отпадането на забраната за внос на украинското зърно у нас.

„Питаме се как така Полша, Румъния, Словакия, които са едни от най-големите привърженици на Украйна, в този случай се опълчиха и защитиха своята икономика и земеделие”, заяви Нинова.

Денков за зърнарите: Аз с терористи не преговарям

„Винаги сме имали ясна и последователна позиция. Субсидията, която се дава на зърнопроизводителите, трябва да се преразпредели и да отиде към производство на плодове, зеленчуци, мляко и месо. Да не се опитват да ни обвинят, че защитаваме едри бизнесмени. Защитаваме българския интерес”, подчерта Корнелия Нинова.

"БСП е в пълна готовност за предизборната кампания, приехме своя платформа и одобрихме кандидатите за кметове и екипите от общински съветници". Тя добави, че БСП е взела решение да подкрепи предложението на Софийската градска организация в лицето на Ваня Григорова. Имаме одобрени кандидат за кмет и листа, както и районни кметове, каза Корнелия Нинова.

Според нея през последните 4-5 дни, ГЕРБ изявяват желание по места да подкрепят знакови червени кметове от години.

"Получили са оферти за подкрепа от ГЕРБ. Това е поредният опит на Борисов да пробива БСП, да внушава, че между ГЕРБ и БСП са възможни договорки и коалиции, да употребява БСП, но и този път това няма да стане. Продължаваме битката за разграждане на модела ГЕРБ на местно равнище", подчерта Нинова.

По думите ѝ няма да се приеме никъде подкрепа от страна на ГЕРБ за кметове на БСП. Нинова окачестви протестите на земеделските производители като справедливи.

Водещи новини

Още новини