ДСБ поиска Бойко Борисов да уволни Цветанов и Дянков (видео)

share

През последните седмици ДСБ констатира провал в управлението на ГЕРБ в правосъдието и вътрешния ред при създаването на среда за дребното предприемачество и дребния бизнес, както и големите структуроопределящи предприятия. Това заяви зам.-председателят на партията Радан Кънев.

Необходими са сериозни персонални и структурни промени – смяна на вътрешният министър Цветан Цветанов както и целия икономическия екип на правителството. Това включва на първо място министъра на икономиката Делян Добрев, както и финансовия министър Симеон Дянков, земеделския Мирослав Найденов и транспортния Ивайло Московски, уточни Кънев.

Според Димитър Бъчваров 500 млн. лв са задълженията на БДЖ. НЕК и Булгаргаз са жертва на правителствена политика, която задържаше цените и налагаше на предприятията да продават на по-ниски цени от тези, на които купуват. Това е отразено в последните отчети на предприятията, каза Бъчваров. Не може една стана да претендира, че е във финансова стабилност при положение, че дълговете на тези предприятия са над 5 млрд. лв. С пари от бюджета ще бъде крепена ситуацията до изборите, предупредиха от ДСБ. Бъчваров дори видя възраждането на практики от времето на Жан Виденов, когато държавните предприятия да се управляват така, че да се приватизират печалбите, а да се национализират загубите. От пропадането печелят монополите, които стоят на входа и изхода на тези предприятия, предупреди Бъчваров.

Водещи новини

Още новини