Надежда Йорданова: Насилникът от Стара Загора е имал и други нападения

Булфото (архив)
share

Този случай, тази изключителна жестокост повдига няколко въпроса – доколко като законодателство, институции и общество сме способни да предотвратяваме подобни ситуации и колко адекватно можем да реагираме. Това заяви пред Нова телевизия Надежда Йорданова от ПП-ДБ по повод нарязаното с макетно ножче 18-годишно момиче в Стара Загора.

Мъжът вече е извършвал други подобни престъпления – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански мотиви, обяви тя. 

В профила на садиста, нарязал приятелката си с макетно ножче: Един ден ще си купя танк и ще посетя няколко адреса...

Трябва да изясним, че преценката за мярката е била на ранен етап. Окончателно произнасяне на съда и крайна присъда няма. Трябва да се изсняснят всички обстоятелства по делото. Засиленият обществен интерес ще помогне на прокуратурата да си свърши работата максимално добре, смята Йорданова. 

Депутатът от ПП-ДБ призова да няма популизъм по случая или аналогични случаи. 

"В настоящия случай съдът е до голяма степен обвързан с това какви материали е представила прокуратурата, как точно е направена експертизата, какви въпроси са зададени и какви отговори са дадени", каза Йорданова.

Шествие в Стара Загора в подкрепа на момичето с 400 шева, кметът също застана зад каузата

"Прокуратурата е имала достатъчно време да обследва по-адекватно и да събере повече доказателства за всички обстоятелства и аспекти на това деяние. А не само доколко причинените наранявания застрашават живота на жертвата."

Водещи новини

Още новини