Мирослав Найденов е най-разпитваният в парламента

share

Избраниците от левицата са били над 10 пъти по-активни в парламентарния контрол спрямо колегите си от ГЕРБ. Иван Иванов от "Синята коалиция" е задал най-много въпроси към министрите.

Това показва справка за работата в Народното събрание през последните 3 години, съобщи пресцентърът на парламента.

В 41-то Народно събрание до 26 юли са зададени 3171 въпроса и са отправени 579 питания. Разликата между парламентарния въпрос и парламентарното питане е в процедурата - при питането депутатите имат възможност на уточняващи въпроси, а министрите разполагат с повече време за отговор.

Сред най-активните в контрола върху премиера и министрите депутати са били Иван Иванов от тъмносините с 272 въпроса и питания, Димчо Михалевски от БСП - 188, колегата му Корнелия Нинова - с 68, Мая Манолова, също от БСП, със 165, Ваньо Шарков от сините със 157, Яне Янев от РЗС със 121.

Премиерът Бойко Борисов е отговорил на 69 въпроса и 59 питания. Най-разпитван от депутатите е бил министърът на земеделието Мирослав Найденов - 357 въпроса и питания. Следват го вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков - 321 и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков - 267.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов е дал информация по 262 въпроса и питания, а Росен Плевнелиев - в качеството му на министър на регионалното развитие и благоустройството - на 242.

Водещи новини

Още новини