Георги Свиленски: Най-резонният път е Борисов да даде имунитета си сам

share

Искането на имунитета е единствената законна процедура за довършване или продължаване на делото "Барселонагейт". От 2020 г. знаем, че има такова дело. Това заяви Георги Свиленски от БСП в кулоарите на парламента.

Законната процедура е именно тази - прокуратурата иска имунитета, този, на който му е поискан си дава имунитета, ако няма притетснения. Ако всичко това, което твърди г-н Борисов, че няма къща в Барселона, че няма общо с това обвинение - най-резонният път е да си даде имунитета сам. Това са го правили десетки народни представители, когато считат, че са невинни. Когато счита, че е виновен се крие зад тези четири стени и си пази имунитета. Нещото, което най-мразят българските граждани в политиката е имунитета на народните представители, отбеляза Свиленски. 

Той уточни, че ако се стигне до гласуване в зала от БСП ще подкрпят предложението. "Тези, които се опитаха и го арестуваха незаконно тези дни мислят схеми как да го спасят", каза още той. 

Акад. Денков: Виждаме опит да бъде бламирано съставянето на правителство

Депутатът заяви, че БСП не са получили покана за разговори с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) за съставяне на правителство. 

Мандатът е в акад. Денков. Както чуваме, те си водят разговори на ледена епоха, затопляне на отношенията. Нека да видим днес какво ще бъде, допълни Свиленски. 

Водещи новини

Още новини