Предстои първа среща между акад. Денков и Мария Габриел след бурята със записите

Булфото (архив)
share

Утре ще се състои среща между акад. Николай Денков и Мария Габриел. Това стана ясно от думите на народния представител от ПП-ДБ Даниел Лорер.

„Първите слънчеви лъчи вероятно ще огреят още утре, защото акад. Денков има насрочена среща с г-жа Габриел. Трябва да намерим смелост, въпреки огромните резерви, които имаме един към друг“, обясни Лорер в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Мария Габриел постави условия пред ПП-ДБ, за да продължат преговорите за правителство

Той отбеляза, че доверието между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС тепърва ще се гради.

Всички видяхте атаката, на която бяхме подложени. Надявам се, че ще намерим път и да изградим липсващото доверие между двете формации, защото от това зависи накъде ще тръгне България – напред към Европа, или назад към Изтока, добави депутатът.

По думите му двата най-важни фактора в преговорите за кабинет към момента са акад. Денков и Мария Габриел.

Акад. Денков: Когато се разбра, че можем да направим правителство, всички се активизираха, в т.ч. и президентът

Относно вчерашната ситуация при връчването на втория мандат, Лорер сподели, че президентът си е изпуснал нервите и допълни, че „всички са тръпнали в очакване“ дали изобщо ще им даде мандата.

Усети се явно нежелание да го даде на онези, които суверенът е определил като мандатоносители. Поведението на президента граничеше с посегателство върху конституционния ред, посочи Лорер.

„Кой дестабилизира ситуацията? Защо един наш депутат записва уж случайно наши разговори, защо след това казва, че нашите лидери са го сплашвали, а после казва, че не са го сплашвали... Мисля, че сценарият се пише другаде“, каза още Даниел Лорер.

Водещи новини

Още новини