Владислав Панев: Замразяването на преговорите е много умно решение, в записа на ПП няма изговорени лъжи

Булфото (архив)
share

Замразяването на преговорите от страна на ГЕРБ е много умно решение от страна на г-жа Мария Габриел. При борсовата търговия знаем, че първите 48 часа следфорсмажорно събитие най-важно е нищо да не правиш, защото би било греша и плод на емоция.

Това коментира в "Говори сега" по БНТ лидерът на "Зелено движение" и съпредседател на ПГ на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП - ДБ) Владислав Панев. 

ГЕРБ замразява преговорите с ПП-ДБ, Борисов все пак остави вратичка за експертен кабинет

От записа изглежда, че Националният съвет на ПП обсъжда как да спази предизборните си обещания към избирателите, как да ускори влизането на България в Шенген и еврозоната, смята Панев. Според него в записа няма изговорени лъжи. Става въпрос за разговор между над 50 човека. Става въпрос за спор, хора, които не са на еднакво мнение, това не е лидерска партия, където лидерът говори 15 минути, всички ръкопляскат и си тръгват. 

От ПП разкриха как са били записвани и какви игрички върти Радостин Василев: Това е един емоционално нестабилен човек

Напълно логично е ГЕРБ да сменят позицията, но ПП-ДБ са категорични, че не трябва да допускат техни министри, коментира Владислав Панев. Припомни, че вторият мандат все още не е връчен. "Силите, които не искат стабилност в България, които не искат ясна европейска ориентация, ще направят всичко възможно правителство да не бъде съставено", каза Панев, визирайки президента Румен Радев и неговата администрация. Според него ако не е била ролята на президента, още тази седмица сме щели да имаме редовно правителство.

Водещи новини

Още новини