Журналистът Константин Вълков: План А за Борисов винаги е бил кабинет с ДПС, БСП и ИТН

БТВ
share

Никога не е имало вариант да има правителство на ГЕРБ - СДС и "Продължаваме промяната – Демократична България". Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ журналистът Константин Вълков.

ПП - ДБ попаднаха в капана на ГЕРБ. Те представиха проектокабинет, което не трябваше да правят. Минути след представянето Борисов направи на пух и прах този кабинет, както и се очакваше, заяви той.

Борисов винаги е управлявал в малцинство. Единственият шанс да се случи нещо различно в тази държава е да има кабинет на малцинството – независимо дали на ГЕРБ – СДС или на ПП – ДБ, посочи Вълков.

Борисов откри храм в Разград, коментира покушението срещу Гешев и проектокабинета на ПП-ДБ

От самото началото ПП не предложиха смели реформи, не застанаха твърдо зад това, което искаха, и представиха кабинет под диктовката на ГЕРБ. Те направиха това може би пред уплах от електорален глад, добави журналистът.

За мен победителят печели всичко. Председателят на Народното събрание трябваше да бъде оставен да бъде на ГЕРБ, както и правителството. Само така може да се види справят ли се или не ГЕРБ. Кабинет с ДПС, БСП и ИТН винаги е бил план А за Борисов. В някакъв смисъл това е добре за ПП в смисъл да се види кой може и кой не може да управлява, коментира Константин Вълков.

По думите му най-реалистичният вариант е да има правителство, където водеща фигура да са ГЕРБ, с експерти, подкрепени от ДПС, ИТН и вероятно БСП, но не и от ПП.

Водещи новини

Още новини