Гаджев от ГЕРБ проговори за вариантите за правителство с ПП-ДБ и програмата

  • 28 април 2023 08:55

  • 558
  • 0
Гаджев от ГЕРБ проговори за вариантите за правителство с ПП-ДБ и програмата
© Булфото (архив)

Структурата на Министерски съвет е важна и трябва да видим как ще върви разговорът относно нея, надявам се имената, които изтекоха вчера да са клюка. Ако очакваш подкрепа за мандата ти, трябва компромис и от двете страни. Партийно участие в този кабинет, особено на лица, участващи в кабинета на Кирил Петков, аз лично няма как да подкрепя. Това заяви пред Евронюз Христо Гаджев от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Или има коалиционно правителство между двете партии и взаимно се контролират в МС или да има равноотдалечено правителство. Друг вариант е невъзможен и е саботаж към опитите ни за сформиране на правителство от страна на колегите от ПП-ДБ, допълни той. 

Биков от ГЕРБ: Борисов е простил на ПП, но партията не е простила

"Ние не поставяме ултиматум, а времето го прави, защото президентът, ако завърти рулетката за мандатите другата седмица, а ние нямаме готовност за вариант на кабинет – това значи, че сме се провалили в опитите за правителство. "

През последните няколко дни успяхме да обгърнем с колегите разговор по всички секторни политики. За глупостите в програмата на ПП-ДБ – се съгласиха да бъдат махнати и имаме изготвена обща управленска програма, коментира той. 

В сектор "Отбрана" имахме огромно припокриване, с изключение на 4 мерки. Днес трябва да довършим управленската програма и да я остойностим, разкри Гаджев. 

Бюджетът на Министерски съвет трябва да го пречупим през политиките, които предвиждаме, за да стигнем до 3% дефицит. Темата заради кого стигнахме до 6% дефицит, че сега да се радваме на трипроцентовия – дори няма нужда от коментар в момента, но тези виновници си имат имена.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
558 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини