Искрен Арабаджиев: Не, изборът на Росен Желязков за председател на НС не е коалиция с ГЕРБ

Фейсбук
share

Да, 49 Народното събрание има председател и парламентът вече може да започне да работи по важните за страната закони, които ще придвижат страната напред. Това написа във Фейсбук Искрен Арабаджиев от ПП-

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Не, изборът на Росен Желязков от ГЕРБ за председател през първите три месеца от живота на този парламент не е коалиция с ГЕРБ или стъпка към подкрепа на правителство с първия мандат или с тяхно участие. Нееднократно сме казвали, че сме против модела ГЕРБ и нямаме амнезия за случилото се през последните 12 г. Няма да подкрепим правителство на ГЕРБ с техния мандат или с тяхно участие.

Желязков след избирането му за пръв сред равни: Предизборната кампания приключи днес

Единственият шанс да приемем законите, които не са на никоя партия, а дневният ред на българските граждани, беше нашето предложение за ротационно председателство. Това, че беше подкрепено, означава, че:

- Ще настояваме парламентът да се занимава приоритетно със законодателната програма, която включва законите за еврозоната, Шенген, Плана за възстановяване, съдебна реформа с нова антикорупционна комисия за ефективна борба с корупцията и още 40 законопроекта, които ще ни приближат до нормалните европейски държави. Без изненадващи включвания на законопроекти, които единствено рушат доверието в парламентаризма.

- Освен ротация на председателя на НС на всеки три месеца, заложихме и ротация на правната комисия, за да се упражнява взаимен контрол и да сме сигурни, че законите в програмата ще стигат бързо до пленарната зала.

Всичко по темата:
Трусовете в коалицията 685

Водещи новини

Още новини