Любомир Аламанов: Борисов постави нещо като ултиматум, отговорността за правителство е на победителя

БНТ
share

Заявленията след изборите звучаха доста крайни. Г-н Борисов постави нещо като ултиматум - или ще стане моята, или спира държавата, а "Продължаваме промяната - Демократична България" казаха, че няма да участват в правителство с участието на ГЕРБ. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ пиар експертът Любомир Аламанов.

Има вариант ПП-ДБ да подкрепи някакво фамозно правителство без представители на ГЕРБ, само с експерти. Засега не виждам пролука, добави той.

Досега сме дали около 500 млн. лева за избори, което е достатъчно за две детски болници, заяви политическият анализатор Кристиян Шкварек.

По-добре е да се направи някакво правителство, отколкото да се отиде на шести, седми, осми и девети избори и да дадем пари за още детски болници, докато съседите ни като Сърбия и Румъния се развиват. Ако това нещо продължи, този, който откаже да състави правиетлство, ще бъде жестоко наказан на следващите избори, посочи Шкварек.

От ПП-ДБ потвърдиха: Никаква подкрепа с първия мандат на ГЕРБ

Въпросът е, че за последните 15 години не се случи нищо, тези виртуални детски болници не бяха построени. Някой трябва да поеме отговорност за застоя през последните 15 г., подчерта Любомир Аламанов.

За да се стигне до правителство, трябва да има доверие между политиците. Без доверие нищо не може да стане, добави той.

Не знам защо слушаме коментари как вторите не правят еди какво си – това може да се коментира при втория мандат. Сега победителят носи изцяло отговорността за съставяне на правителство и за управлението, коментира още Аламанов.

 

Водещи новини

Още новини