Румен Радев: Най-важният резултат от изборите е, че ще имаме парламент

bulphoto (архив)
share

След тези поредни избори се надявам, че ще имаме работещ парламент и устойчиво работещо правителство, които да решават вашите проблеми. Това заяви президентът Румен Радев пред пловдивския бизнес.

Той и министрите на икономиката Никола Стоянов и на иновациите Александър Пулев взеха участие в среща въглеродната неутралност на предприятията в Тракия икономическа зона.

Най-важният резултат от тези избори е, че ще имаме парламент. Надявам се този парламент да заработи по-скоро - да възобнови законодателната дейност и да даде устойчиво решение на политическата криза като формира консенсусно мнозинство около ясни политики, цели и приоритети и излъчи устойчиво и работещо редовно правителство, заяви президентът.

По думите му службите са гарантирали устойчивост на изборния процес, честност и сигурност, предаде БНТ.

"Моята администрация е в постоянна връзка с Централната избирателна комисия и в момента, в който изтече законно установената процедура и ЦИК обяви поименния състав на Народното събрание, аз веднага ще издам указ за свикване на Народното събрание в първия възможен момент. Нека да изчакаме кога ще бъде обнародвано решението на ЦИК", допълни Радев.

Ето кога Радев може да свика парламента, изправя се пред два сценария за кабинет

 На среща с представители на бизнеса в Тракия икономическа зона президентът обсъди ангажираността на бизнеса с професионалното образование, както и възможностите за решаване на кадровите предизвикателства сферата в индустрията.

Водещи новини

Още новини