Румен Радев: Свързаността между България и Гърция е основен фактор за повишаване на ефективността на бизнеса и за справяне с кризите

  • 31 март 2023 17:41

  • 322
  • 4
Румен Радев: Свързаността между България и Гърция е основен фактор за повишаване на ефективността на бизнеса и за справяне с кризите
© Пресцентър Президентство
Слушай новината Слушай новината

Свързаността между България и Гърция е основен фактор за повишаване на ефективността на бизнеса и за справяне с последиците от кризите в нашия регион. Това каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на среща с Гръцкия бизнес съвет в София. В организацията членуват 170 гръцки компании, които оперират на българския пазар в различни направления на технологичния, производствен, финансов и търговски сектор. Президентът определи двустранния стокообмен от почти 7 милиарда евро годишно като ясен индикатор за позитивната тенденция в икономическото сътрудничество и изрази очакване, че с реализацията на редица нови проекти, укрепващи свързаността, статистическите показатели ще се подобрят още повече, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

По думите на Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на през последните десетилетия България и Гърция са се превърнали в стратегическа ос на стабилност на Балканите и пример за добро сътрудничество, което създава отлична основа за работа на бизнеса. Възможността за присъединяването на България към Шенген още тази година ще бъде сериозен стимул за насърчаването и на търговския обмен, и на туризма. С влизането в Шенген и на Румъния, гръцките пристанища ще имат директен излаз към Източна и Централна Европа и това трябва да бъде обща цел. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на подчерта също така значението на увеличаването на пропускливостта на ГКПП „Кулата-Промахон“, както и откриването възможно най-скоро на ГКПП „Рудозем-Ксанти“.

Държавният глава изтъкна отличното взаимодействие на политическо и дипломатическо ниво между България и Гърция, както и развиващата се институционална рамка на двустранното партньорство, чрез която бизнесът на двете съседни страни да постига оптимални резултати. Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на открои и подготвените законопроекти от служебното правителство в областта на правосъдната реформа и подобряване на нормативната база в подкрепа на бизнеса.

Румен Радев: Чуждестранните инвестиции заздравяват и задълбочават отношенията между България и страните, от които идват вложенията

„Енергийната криза, пандемията от COVID-19 и продължаващата война в Украйна преосмислиха понятията добросъседство, сътрудничество, взаимопомощ и солидарност“, посочи още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава подчерта, че в моменти на криза съседите и партньорите са най-важни и изрази признателност за протегнатата ръка от южната ни съседка, с чиято подкрепа България си осигури необходимите количества природен газ в труден момент. Въвеждането в експлоатация на интерконектора през октомври м.г., възобновяването на проекта за нефтопровод по линията Александруполис-Бургас, както и партньорството за повишаване на сигурността на газовите доставки, са важни компоненти за гарантирането на реална енергийна диверсификация, посочи още пред представителите на бизнеса президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
322 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Пею

2023.03.31 | 18:01

1
Този едно изречение не може да измисли. Говори постоянно заучени фрази. Моля Ви не го коментирайте. Срам ме е че е някакъв фактор в тази територия. Да заради подобни нормалните хора говорим за територия а не държава. Лустрация е единственото спасение от подобни назначени ни от Кремъл. 77 години !!!

2023.03.31 | 19:53

4
Е то любимия ти тиквун даже не знае кво говори и първи ще даде фира при лустрация .
!!!

2023.03.31 | 19:51

3
този селяндур от Славяноаво, този коварен, долен и мръсен лъжец е национален предател! Той беше назначен за "български" президент от чудовището в Кремъл и продължава с целия си цинизъм да подлага задника си на чудовището, да прави държавата ни за посмешище и за резил по света с позорно слугинската си политика към Кремъл! нищо, нищожество фатмашко, нищо! Още много малко ти остава! Нито българският народ ще те търпи повече, нито ЕС, нито НАТО, нито демократичния свят! Пътинк си, подлого кремълска, пътник си, я Деса да стяга чемодана!

2023.03.31 | 18:55

2
Поредната простотия от хасковския глупак.

Добави коментар

Водещи новини