Радев: Да не допуснем бесовете да обладаят нашите души

Булфото
share

Да не допуснем бесовете да обладаят нашите души, това каза президентът на Република България Румен Радев по време на тържествената церемония, посветена на Трети март.

"Днес за втора година отбелязваме нашия празник, когато в Украйна, се води война из загиват мъже, чиито деди са дали живота си за нашата свобода. Това е и наша болка", посочи държавният ни глава.

"Пожарът на войната хвърли искри, които могат да подпалят и нашата черга. От нас зависи да не го допуснем. Да не допуснем бесовете да обладаят и нашите души, нашата реч и нашите действия. Недопустимо е над България да се веят и други знамена освен родния трибагреник", каза още в словото си Радев.

Държавни глави и лидери от цял свят поздравиха българите за Националния празник 3 март


 Държавният глава припомни, че преди век и половина възрожденците са се захванали да градят нова България.

"Стожерите на тази нова България бяха просветата, армията, демократичният идеал на Апостола и солидарното чувство, че сме един народ в Мизия, Тракия и Македония. Днес всички тези стожери на държавността са подложени на атаки“, каза Радев.

"Намират се хора, които предлагат да разоръжим армията в разгара на войната. Намериха се политици, които загърбиха нашите сънародници. Други се опитват да превръщат чистата и свята Република на Апостола в безотговорен политически театър, а театърът в политика“, заяви още в речта си Радев и подчерта: Войната с миналото е път към саморазрушаване“.

"Историята не е слугиня на политиката, тя е идентичност, опит и вдъхновение", посочи държавният глава.

"Днес наш дълг е да запазим историята от безродници и осквернители. Народ, който допусне да подменят историята му, е обречен да загуби свободата си. Нашето призвание не е да я пренаписваме, нашата задача е да я съхраним, за да пребъде България“, призова Румен Радев.

"Затова днес отдаваме почит на нашите национални герои, на войните от армията на Царя Освободител, на всички онези, които век и половина градиха и браниха България. Благодаря на всички Вас, които днес със присъствието си отстояват историческа истина. Честит празник! Да живее България", заяви в края на словото си държавният глава.

 

 

Водещи новини

Още новини